3 Ocak 2009 Cumartesi

AKŞEHİR GÜVEÇ KEBABI

½ kg kuşbaşı et, 2adet patlıcan, 1adet soğan, 2adet domates, 3adet patates, 4adet sivri biber, 2diş sarımsak, 1çay bardağı sıvıyağ, 1fincan su, tuz-karabiber

Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın, tuzlu suda bekletin. Soğanı piyaz; domatesleri halka; patatesleri küp şeklinde doğrayın. Bütün sebzeleri aynı kaba alıp baharat serpin.
Çelik tencere içinde ½ çay bardağı sıvı yağ ile eti kavurun. Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine önce patatesleri sonra sebzeleri dizin. Kalan yağı ve suyu dökün. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sararak kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder