3 Ocak 2009 Cumartesi

ağrı diyadin tas kebabı



Malzemeler : ( 6 kişilik)

500 gr. kuzu kuşbaşı

8 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı margarin

2 bardak Pirinç Tuz,

karabiber Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Pirinci ılık ve Tuzlu Suda bekletin. Etleri yıkayıp, tencereye koyun. Soğanları bütün bırakın, büyükse ikiye bölün. Tuzu, karabiberi ve pul biberi atın. Margarinle birlikte eti iyice karıştırın. Tencereyi ters çevirerek, kendinden büyük bir tepsinin ortasına koyun. Üzerine ağırlık oturtun (içi Su dolu bir Tencere olabilir). Su koymadan pişirin. 90 Dakika sonra yıkanıp, süzülmüş pirinçleri tepsinin ortasındaki Tencerenin etrafına yerleştirin. Üzerine 2 bardak su koyup, pişirin. Arada bir tepsideki pirinçleri karıştırın. Pirinçler pişince, ortadaki tencereyi alın. Etleri kenarlarındaki pirinçlerle servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder