3 Ocak 2009 Cumartesi

SİVAS KEBABI

Sebzeli Sivas Kebabı Tarifi
Sivas Kebab?
Sivas Kebabı
Yarım kg. koyun eti
tuz
soğan
kırmızı biber
karabiber
yarım kg. patlıcan
yeşil biber
domates
Patlıcan alacalı soyulur ve yuvarlak sekilde iri iri doğranır, kararmamasi icin tuzlu suya konur. Biberler temizlenir yıkanır, domatesler yuvarlak kesilir.
Maydanoz iri kıyılır, patlıcan yıkanır süzülür.
Patlıcan ve biber bol yağda hafif kızartıdikdan sonra bir tencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur soğan incecik kıyılır eklenir pişirilir.
Patlıcanların yarısı dizilir. Üzerine domates dizilir . Onun üzerine biber dizilir.
Tekrar patlıcan ve domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir, baharat ve tuz serpilir. 1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur, önce harlı sonra kısık ateste pisirilir.

Başka bir tarif ise şu şekilde ;

Koyun eti parçalanr, bunlar pirzola büyüklüğünde ayrılıp, tuz, soğan ve baharattan oluşan bir karışıma yatırılır. Bu etler bir ucu baston gibi eğik uzunca şişlere dizilir, alaca soyulup dilimlenmiş patlıcan, yeşilbiber ve domates de sırayla atrı şişe dizilir. Bu şişler bir tandırı andıran 1,5 metre derinlikte ve genişliğinde olan tuğlalardan örülmüş toprakla sıvanmış ocakta pişirilir. Ocağın üzeri açık olup asmak için bir tel vardır. Şişler ateş üzerinde dik asılarak pişirilir. İnce bulgur, salça soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur.

0 yorum:

Yorum Gönder