3 Ocak 2009 Cumartesi

ÇENTİK KEBABI

Çentik Kebabı

  • Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.
  • Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
  • Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
  • Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
  • Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder