(Akçadağ Doğanlı Köyü) Ölçüler: Kemikli kuzu eti Bulgur kuru veya yeşil soğan Yapılışı : Kuzu kesilir, kemikli olarak yarım ve bir kilogramlık parçalara ayrılır. (Sırt-kol-göğüs eteklerinden) Bol suda kapalı tencerede harlanır, yenecek kıvama gelince tuzu atılır. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Bol tereyağında geni bir kapta iyice kızartılır. Tabaklara yerleştirilir. Et suyunda yapılmış sade bulgur pilavı ve kuru soğan yeşil soğanla servis yapılır. (Tabaklardaki pilav oranı azdır.)SAÇ KAVURMA
3 Ocak 2009 Cumartesi
ARAPKİR SAÇ KAVURMA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder