3 Ocak 2009 Cumartesi

ANTEP - SİMİT KEBABI

* 650 gr. kıyma,
* 200 gr. ılık suda ıslanmış siyah köftelik simit,
* 85 gr. çam fıstığı,
* 20 gr. dövülmüş sarımsak,
* 30 gr. rendelenmiş k. soğan, Tuz * 2 bağ maydanoz, * 15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber, * 15 gr. ıslanmış pul biber, * 50 gr. fıstık içi, * 5 gr. rendelenmiş kaşar P.


HAZIRLANIŞI:
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.

Not: İsteğiniz üzerine yemeğinizin üzerine kaşar peyniri ve fıstık yerine domates sosu ile servis yapabilirsiniz. (Ali DEVECİ - Tilmen Oteli)

0 yorum:

Yorum Gönder