* 6-7 tane keme,
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* Tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI:
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir. (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur.) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür. Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur. (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir. Servis yapılır. (Burhan ÇAĞDAŞ)
3 Ocak 2009 Cumartesi
ANTEP - KEMELİ KIYMA KEBABI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder