3 Ocak 2009 Cumartesi

HATAY - TEPSİ KEBABI

Tepsi Kebabi
Gerekenler:

kebap için:

  1. 1kg orta yağlı dana kıyması
  2. 2 tatlı kaşığı karabiber
  3. 1 tatlı kaşığı kimyon
  4. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  5. 1 yemek kaşığı kekik
  6. 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber (bu kısmını siz kendi damağınıza göre ayarlamalısınız!)
  7. 3 demet maydanoz (evet, 3 demet!)

üstüne:

  1. 1 orta boy domates
  2. 2 çarliston biber
  3. istenirse patates
  4. 2 yemek kaşıği domates salçası + 1 çay bardağı ılık su

Yapımı:

  1. Maydanozları incecik kıyın, diğer harç malzemeleri ile iyice karıştırın
  2. Harcı tepsinize 3 - 4 mm kalınlıkta iyice basın
  3. Üzerine gerekli miktarda parça halinde domates ve biberlerinizi yerleştirin (istenirse patates de konabilirmiş)
  4. Sulandırılmış domates salçası dökülerek 175C fırında yaklaşık 1 saat pişirin
  5. İnce kebap ekmeği ile servis yapın

Afiyet olsun!

sini kebabı da diyorlarmış yukarıda sini kebabı

0 yorum:

Yorum Gönder