3 Ocak 2009 Cumartesi

ANTEP - SOĞAN KEBABI



SOGAN KEBABI
Malzemeler:
1/2 kg kiyma, 1/2 kg. yeni dünya, Tuz, karabiber.
Kiymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yogrulur. Etler ceviz büyüklügünde parçalar kopartilarak yuvarlak köfteler yapilir. Soganlar iri ceviz büyüklügünde ikiye bölünür. Sise bir köfte bir sogan saplanir. Mangalda pisirilir. Pisirilen kebaplar bir tepsiye dizilir.Üzerine sulandirilmis nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateste 10 dakika agzi kapali kapta bekletilir ve servis yapilir.



* 500 gr. yağlı kıyma,
* 1 kg. küçük kuru soğan,
* 1 kahve fincanı nar pekmezi,
9 Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır. (Burhan ÇAĞDAŞ)

0 yorum:

Yorum Gönder