Lezzetine doyamayacağınız, en çok sevilen yemekler listenize ekleyebileceğiniz çardak kebabı tarifi, Yüksek Topuklar okuyucularından Şükran Erbaş tarafından hazırlandı. Hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz pratik yemek tarifi bir tık ötede.
Malzemeler,
1 kg hazır yufka
Yarım kilo kıyma
6 adet soğan
Yoğurt
Sarmısak
Karabiber
Pul Biber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
1. Soğanları söğüş şeklinde doğrayıp,
2. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.
3. Her ikisi de pişmeye yakınken tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin.
4. Kıymalı karışım piştikten sonra soğuması için bir kenara ayırın.
5. Bu sırada yufkaları dörde bölün.
6. iç soğuduktan sonra dörde böldüğünüz yufkaların her bir parçasına dağıtın.
7. Yufkaları mektup zarfı gibi katlayın.
8. Teflon tavada hafif yağda her iki tarafını da kızartın.
9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda eritilmiş kırmızı biber dökerek sıcak olarak servis yapın.
Notlar,
Baharatları ve sarımsak ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder