3 Ocak 2009 Cumartesi

ÇARDAK KEBABI

Çardak kebabı

Lezzetine doyamayacağınız, en çok sevilen yemekler listenize ekleyebileceğiniz çardak kebabı tarifi, Yüksek Topuklar okuyucularından Şükran Erbaş tarafından hazırlandı. Hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz pratik yemek tarifi bir tık ötede.

Malzemeler,

1 kg hazır yufka

Yarım kilo kıyma

6 adet soğan

Yoğurt

Sarmısak

Karabiber

Pul Biber

Tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı,

1. Soğanları söğüş şeklinde doğrayıp, hafif yağlı derince bir tavada pişirin.

2. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.

3. Her ikisi de pişmeye yakınken tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin.

4. Kıymalı karışım piştikten sonra soğuması için bir kenara ayırın.

5. Bu sırada yufkaları dörde bölün.

6. iç soğuduktan sonra dörde böldüğünüz yufkaların her bir parçasına dağıtın.

7. Yufkaları mektup zarfı gibi katlayın.

8. Teflon tavada hafif yağda her iki tarafını da kızartın.

9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda eritilmiş kırmızı biber dökerek sıcak olarak servis yapın.

Notlar,

Baharatları ve sarımsak ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder