3 Ocak 2009 Cumartesi

KİLİS - ORUK KEBABI


700 gr orta yağlı kıyma
500 gr köftelik simit (ince bulgur)
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
2 pide
Tuz, kuru nane, karabiber

1. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.
2. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.
3. Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.


Malzemeler:
500 gr. orta yağlı kıyma
1,5 su bardağı köftelik bulgur


1 soğan
5 diş sarımsak
1 kaşık kuru nane
2 yemek kaşığı kuru kırmızıbiber
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı dövülmüş ceviziçi
Tuz

Yapılışı:
Önce bulgur ılık su ıslatılır ve yaklaşık 15 dk. bekletilir. İnce ince doğranan soğan, ezilen sarımsak) kırmızıbiber karabiber, nane ve tuz bir arada su ilave edilerek yoğrulur. Bulgurlar yapışıp tutmaya başladıysa kıyma eklenmeye hazır demektir. Kıyma da ilave edilerek bir süre de kıyma ile birlikte yoğrulmaya devam edilir. Son olarak ceviz içi de konur, tekrar şöyle bir yoğrulur. Hazırlanan bu hamura elde köfte biçiminde şekil verilir. Bu köfteler teflon tavada az margarin sürülerek pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder