3 Ocak 2009 Cumartesi

BODRUM ÇÖKERTME KEBABI

* ÇÖKERTME KEBABI

* MALZEMELER:

* 500 GR. BONFİLE

* 5 ADET PATATES

* 50 GR. TERAYAĞI

* 200 GR. YOĞURT

* 1 DEMET ROKA

* 4 DİŞ SARMISAK

* KIRMIZI BİBER

* KARABİBER

* KİMYON

* NANE

* KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

* YAPILIŞI:PATATESLER SOYUP RENDELENİRVE BOL SUDA NİŞŞASTALARI GİDENE KADAR YIKAYIN.SUYUNU SÜZÜN.BİR TAVADA BOL SIVIYAĞINI KIZARTIN.VE PATATESLERİ KIZARTIN.KAĞIT HAVLUYA ÇIKARIP YAĞINI SÜZDÜRÜN.(KİBRİT ÇÖPÜ KALINLIĞINDA OLMALI)BONFİLEYİ İNCE UZUN KESİN.YAĞSIZ TAVADA KAVURUN.ATEŞTEN ALIN VE ZAMAN GEÇİRMEDEN TERYAĞINI DA İLAVE EDİN.TÜM BAHARATLARLA TATLANDIRIN.SARMISAĞI DÖKÜP YOĞURDA EKLEYİN.KIZARMIŞ PATATESLERİ SERVİS TABAĞINA ALIN.ÜZERİNE ETİ KOYUN VE DE YOĞURDU GEZDİRİN.ROKA İLE SERVİS EDİNİSTENİRSE EN ÜSTÜNE KIRMIZI BİBERLİ YAĞ DÖKÜLEBİLİR. AFİYET OLSUN!

0 yorum:

Yorum Gönder