3 Ocak 2009 Cumartesi

İSLİM KEBABI

islim-kebabi.jpgMalzemeler

  • 4 adet Patlıcan
  • 500 gr Kuşbaşı kuzu eti
  • 1 Adet(orta boy) Kuru soğan
  • 1 Çorba kaşığı Biber Salçası
  • Yarım su bardağı Ayçiçek Yağı
  • Yeterince Tuz
  • Karabiber
  • 4 Adet Sivri acı biber
  • 1 Adet Domates

Yapılışı: 4 adet patlıcanın önce kabukları soyulup temizlendikten sonra uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin.Sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanların üzerine hafif şeker serpin.Bu patlıcanların daha lezzetli olmasını ve çiğ tadını almasına yardımcı olur. Bu arada başka bir tencerede kuşbaşı eti, önceden küp şeklinde doğranmış soğanları, salçayı, tuz karabiber ve biraz da su ilave ederek pişirin. Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üstüste yerleştirin ve tam ortalarına hazırlamış olduğunuz et karışımından patlıcanların bohça şekilnde katlanmasına olanak verecek kadar koyun. Sonra bohça yaptığınız doldurulmuş patlıcanların üzerine yuvarlak bir dilim domates koyup üzerine kürdan batırın ve tepsiye yerleştirin. Bu işlem bittikten sonra hazırladığınız etli karışımın suyunu üzerinde gezdirip fırında 15-20 dakika 200 C de pişirin. Yeşil sivri biber ile ve üzerine bir yaprak maydanoz koyup sıcak servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder